Gaat Corona ons meer slecht nieuws brengen?

From: May 12, 2020

10-03-2020

Dagelijkse kost, het Corona nieuws, of beter gezegd, wat voor onheil brengt Corona ons nu weer? Het begint nu echt zorgelijke vormen aan te nemen. De mededeling dat Italië in quarantaine gaat is ronduit slecht nieuws. Niet alleen voor de Italianen, maar voor ons allemaal, want als het dagelijkse leven praktisch stil valt, worden er ook nauwelijks bloemen en planten verkocht, dat kan iedereen zelf wel bedenken. Dat kost dus omzet en in de bloemen- en plantenhandel is dat gelijk verloren omzet, die haal je nooit meer in. Ook zal een afnemende vraag kunnen zorgen voor lagere prijzen, enz.

Maar dat is niet het ergste. Vrijwel iedereen levert op krediet, lang of kort, we doen het allemaal. En nu? Er wordt door de lokale handelaar en winkel geen omzet gemaakt, kortom geen geld verdient en zijn kosten lopen wel door. Gevolg: de rekeningen aan zijn leveranciers worden op zijn best later, maar waarschijnlijker, voorlopig helemaal niet betaald. En wanneer het virus voorbij is en de handel weer op gang moet komen, hebben ze allemaal eerst weer bloemen en planten nodig (op krediet) om weer geld te verdienen om de rekeningen te betalen. Gaat u dat financieren? Zal deels wel moeten, maar maak hele goede afspraken en bij voorkeur schriftelijk, en houdt er maar rekening mee dat u ook verlies moet gaan nemen. Zorg ervoor dat u mogelijke verliezen beperkt houdt, want dat wordt de grootste inspanning. En laten we hopen dat het bij Italië blijft….

Wij wensen u veel wijsheid en als u onze hulp nodig heeft, weet u ons te vinden. Bent u nog geen AgroCheck lid? Mail ons dan gerust voor meer informatie. Vanaf slechts €395,- per jaar kunt u uzelf een hoop ellende besparen!