Over Agrocheck

 

Waarom AgroCheck?

Wist u dat er jaarlijks bijna 70 miljoen euro wordt afgeschreven op oninbare debiteuren binnen de bloemen-, planten- en bollenbranche? Dat is ruim 1,2% van de totale export en gemiddeld circa €43.000,- per exportonderneming. Dit zijn getallen die er niet om liegen en in tijden van teruglopende winstmarges absoluut onwenselijk. Uw bank eist ook steeds vaker verscherpt toezicht op de debiteuren en AgroCheck kan hierbij een uitstekend hulpmiddel zijn.

AgroCheck leden krijgen toegang tot de ‘Waarschuwingslijst’, waarin u wanbetalers direct kunt signaleren. Deze lijst is samengesteld door ons met behulp van onze leden. AgroCheck leden hebben namelijk de mogelijkheid om zelf dubieuze debiteuren aan te melden, waardoor zij andere bedrijven binnen de branche kunnen behoeden voor dubieuze bedrijven. Op deze manier wordt de waarschuwingslijst kwalitatief steeds beter en bouwt men samen naar een zuivere markt met minder wanbetalers. Uiteraard wordt alle door leden aangeleverde informatie uitvoerig gecontroleerd voor het gepubliceerd wordt. Met bedrijven die op de waarschuwingslijst staan dient met de allergrootste voorzichtigheid zaken te worden gedaan.

Is een bedrijf niet, of niet volledig bekend in de database? Wij zoeken het voor u uit! Meerdere van onze leden doen wekelijks en sommigen zelfs dagelijks up-to-date debiteuraanvragen. Sterker nog, zij leveren nieuwe klanten alleen aan de hand van ons advies. 

Tevens ontvangen leden elke maand nieuwsbrieven met daarin de meest opmerkelijke actuele zaken en tips om dubieuze debiteuren te voorkomen.