FAQ

De AgroCheck database werkt heel makkelijk en snel. Klik in het menu (bovenaan) op 'Rapporten'. Bovenaan de pagina kunt u een keuze maken uit:

1. Alle: Dit zijn alle bedrijven die in de database staan, zowel met positieve als negatieve historie.
2. Faillissementen: Dit is de lijst met bekende faillissementen.
3. Waarschuwingslijst: Dit zijn bedrijven waarmee in het verleden (betalings-)problemen zijn geweest.

Nadat u de debiteur gevonden heeft klikt u op 'Advies', vervolgens wordt er gevraagd of u zeker weet dat u meer informatie over dit bedrijf wilt ontvangen. Klikt u op 'Ja, geef mij advies', dan krijgt u gedetailleerde informatie over het betreffende bedrijf te zien, inclusief de 'Tulpen ranking'. De ranking geeft direct de huidige status van het bedrijf aan.

 

Bij AgroCheck zijn veel bedrijven bekend. Wij beschikken echter niet van alle bedrijven over een betaalhistorie. Uiteraard staan ook niet alle bedrijven binnen de branche in de database. Wilt u toch graag informatie over een bedrijf ontvangen, maar staat deze niet, of niet volledig in onze database? Vraag ons gerust om extra informatie te achterhalen over dit bedrijf. Dagelijks maken wij tientallen up-to-date debiteurenrapporten voor onze klanten. Wij hebben toegang tot vele databases wereldwijd en beschikken over de juist kennis van de branche waardoor wij een bruikbaar rapport voor u kunnen samenstellen.

De kosten voor up-to-date debiteurenrapport bedragen €35,-* per aanvraag binnen Europa en €45,-* per aanvraag voor bedrijven buiten Europa. Niet leden betalen €20,- meer per rapport.

Wilt u een voorbeeld ontvangen? Mail ons gerust.

AgroCheck maakt gebruik van een 'Tulpen ranking'. Elke tulp heeft een eigen betekenis:

    1 Groene tulp: Dit bedrijf is bekend bij AgroCheck. Er zijn geen problemen bekend, u kunt volgens onze gegevens prima zaken doen met dit bedrijf.​​​​​​

    2 Gele tulpen: Dit bedrijf is bekend bij AgroCheck. Er is bij Agro-Check echter geen financiële historie beschikbaar over dit bedrijf.

    3 Oranje tulpen: Dit bedrijf is bekend bij AgroCheck. Er zijn in het verleden enkele (betalings-)problemen geweest die zijn opgelost. Wij raden u aan om goede afspraken te maken met dit bedrijf.

    4 Rode tulpen: Dit bedrijf is bekend bij AgroCheck. Er zijn flinke betalingsproblemen bekend, die nog niet zijn opgelost. Wij adviseren zeer terughoudend te zijn t.a.v. deze debiteur en enkel zaken te doen indien er voldoende zekerheden gesteld kunnen worden.

    5 Zwarte tulpen: Dit bedrijf is bekend bij AgroCheck. Wij geven een NEGATIEF ADVIES voor dit bedrijf af. Dit kan te maken hebben met faillissement, surseance, oplichting/fraude, grote betaalachterstanden, of andere slechte ervaringen. Wij raden u af om met dit bedrijf zaken te doen.

    Naast de Tulpen ranking krijgt u natuurlijk inzicht in alle beschikbare bedrijfsgegevens, opmerkingen en toelichting waarom een bedrijf eventueel op de Waarschuwingslijst staat.​

AgroCheck Collections is gespecialiseerd in Internationale Incassodiensten. In opdracht van onze klanten reizen wij de hele wereld over, waarmee wij de slagingskans op succesvolle incasso’s aanzienlijk hebben weten te vergroten. Met meer dan 23 jaar ervaring in de Agri-sector (bloemen & planten, bollen en groente & fruit) is AgroCheck Collections als geen ander op de hoogte van de werkwijze in deze branches. Wij doen al jarenlang zaken met veel gerenommeerde handelaren en vermeerderaars, in binnen- en buitenland. Wij zijn volledig op de hoogte van de problematiek rondom de export, inclusief de logistiek en fust & karren systemen.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

mail box

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u ons vragen naar een vrijblijvende offerte.

info@agro-check.nl