Opgelet: Italiaanse oplichters in voorbereiding voor 1 november!

From: May 11, 2020

21-10-2019

Een bekende Italiaanse oplichtersbende is weer volop in voorbereiding voor 1 november; Allerheiligen. De komende twee weken zijn cruciaal voor oplichtersbendes in o.a. Italië, dit zijn de weken waarin zij hun slag gaan slaan en gegarandeerd weer een aantal leveranciers met schades achterlaten. De afgelopen drie weken hebben wij meerdere Nederlandse en Colombiaanse leveranciers kunnen waarschuwen, maar er zijn nog steeds actieve leveranciers bekend!

Sinds het begin van dit jaar zijn er al minstens vier Nederlandse exporteurs slachtoffer geworden van deze Italiaanse wanbetaler, gevestigd in Turijn. De schade loopt al in de tienduizenden Euro’s en dat was pas het begin. Een kleine drie weken geleden hebben wij tijdens de Proflora beurs in Colombia vijf leveranciers kunnen waarschuwen en daarmee een groot deel van de leveringen van Colombia naar Turijn kunnen blokkeren. Ook afgelopen week en vandaag nog bereikte ons het nieuws dat er nog actieve Nederlandse leveranciers zijn.

Elk jaar weer het oude ritueel: in de afgelopen weken is er voorzichtig gestart met zendingen, die netjes werden betaald, hoewel in veel gevallen een klein krediet wordt opgebouwd. Eind oktober (vanaf deze week!) volgen er ineens grotere orders en het krediet loopt in rap tempo op. Voor de laatste grote zending hoort u dat de betaling onderweg is, een paar dagen na 1 november komt, of er wordt een deelbetaling gedaan. Na de laatste zending hoort u niets meer en zijn de vogels gevlogen. Wij willen voorkomen dat u slachtoffer wordt… en dat kan vrij eenvoudig. Deze debiteur (met connecties naar andere bedrijven) staat al enkele maanden op de AgroCheck Waarschuwingslijst, beschikbaar voor onze leden.

U bent maar gewaarschuwd. Hoe betrouwbaar nieuwe debiteuren ook overkomen, ons advies is om van elke nieuwe debiteur een achtergrond check te doen (wereldwijd). Veel van onze klanten doen niet anders en geven liever vooraf € 25,- per nieuw debiteurenrapport uit, dan dat ze later duizenden Euro’s schade hebben opgelopen. Wij willen jullie vooraf graag helpen om te voorkomen dat u zaken doet met wanbetalers en op deze manier zoveel mogelijk oplichters aan de schandpaal nagelen! Bel ons gerust voor meer informatie