Oude Italiaanse bekenden weer in beeld

From: February 16, 2023

Helaas is weer een groep bekende fraudeurs uit Turijn in beeld gekomen. We konden er op wachten, alhoewel ook in de Covid periode deze groep even uit beeld was.

De methode is nog steeds gelijk: het begint met een aantal kleinere bestellingen die keurig op tijd betaald worden. De bedrijven hebben allemaal wel historie, alhoewel dat vaak niet eens in de bloemen- en plantenhandel is. Het werkterrein is flink uitgebreid naar onder meer Ecuador en Colombia.
Er zijn ons al forse schades bekend van de Allerheiligen (1 november), maar we willen u vooral ook waarschuwen voor de naderende Vrouwendag (8 maart). Deze lieden zijn absoluut genadeloos en doen dit al vele jaren. Hun business model is helaas behoorlijk stevig, al hebben wij al meerdere malen tijdig zendingen kunnen tegenhouden.

Doe uw huiswerk voor u begint en vraag informatie op over nieuwe potentiële klanten. Dat geeft geen 100 % garantie, maar is toch beter dan zomaar grote kredieten te geven. U bent maar gewaarschuwd…

AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €450,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.