Spaanse oplichters nog altijd actief

From: December 14, 2022

Een nieuw bedrijf, nieuwe naam, ander adres, andere contactpersonen en telefoonnummers, maar dezelfde personen. Het is weer zover, een oplichtersbende die al jarenlang actief is vanuit Noord-Spanje is opnieuw gesignaleerd. Slachtoffers vinden zij helaas altijd, maar wij hopen u middels deze nieuwsbrief te behoeden voor schade…

Sinds 2009 hebben we deze personen in beeld. Door de jaren heen is er voor enorme bedragen schades aangericht bij exporteurs, handelaren en kwekers in Nederland, Ecuador en Colombia. Jaarlijks lukt het ze weer om met een nieuwe bedrijfsnaam nieuwe slachtoffers te vinden. Inmiddels kennen wij 11 verschillende bedrijfsnamen. Er wordt voornamelijk gewerkt vanuit Pontevedra en Palencia, maar telkens via andere adressen zodat een link niet direct is gelegd. Door het veelvuldig gebruik van stromannen weten deze lieden in eerste instantie vaak buiten beeld te blijven en vertrouwen te wekken, maar na een goed debiteurenonderzoek is vrij snel te achterhalen dat het dezelfde personen betreft.

De voorbereidingen voor Valentijnsdag lijken al weer te zijn begonnen. Momenteel worden diverse exporteurs en kwekers benadert voor nieuwe leveringen, wees daarom voorzichtig en doe uw huiswerk voordat u zaken doet met nieuwe afnemers.

AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €450,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.