Spaanse oplichters nog steeds actief!

From: May 11, 2020

14-08-2019

In mei 2019 waarschuwden wij u reeds voor een oplichtersbende die wij al jaren kennen. Zij opereren vanuit Pontevedra (Spanje) en Maia (Portugal). Ook hebben we gezien dat zij inmiddels diverse adressen gebruiken in heel Noord Spanje. Momenteel zijn zij weer actief in Colombia en doen veel aanvragen voor bloemenzendingen. De namen veranderen continue, zij werken regelmatig met websites met veel bekende referenties, maar wees voorzichtig, het is allemaal een dekmantel voor oplichting.

Wij hebben een aantal van u al kunnen behoeden voor schade, doordat zij tijdig bij ons informatie hebben opgevraagd. Maar ons bereiken ook al geluiden dat anderen gewoon zijn gaan leveren en nu met flinke schades zitten doordat er niet betaald wordt en de contactpersonen ineens onbereikbaar zijn geworden. U bent maar gewaarschuwd…

De AgroCheck database kent meer dan 31.000 bedrijven binnen de sierteeltbranche, waarvan er meer dan 2.400 geregistreerd staan op de Waarschuwingslijst. Wij krijgen onder andere dagelijks informatie van onze klanten uit Nederland, Colombia, Ecuador en Kenia die wij delen met onze leden. Veel dubieuze debiteuren kopen bloemen en planten in verschillende landen. Wij hoeven u slechts één keer te behoeden voor een dubieuze debiteur en u profiteert jaren van uw AgroCheck abonnement. Mail ons gerust voor meer informatie over onze debiteureninformatie en incassodiensten.