Nieuws uit Kroatië

From: April 21, 2022

Een notoire wanbetaler uit Zagreb, die bij ons sinds 2009 bekend is, is weer gesignaleerd. Enkele exporteurs zijn reeds benaderd door deze gewiekste handelaar. Wij kennen voor tonnen aan onopgeloste schades via tenminste vijf verschillende B.V.’s. Na twee jaar stilte duikt ook deze wanbetaler plotseling weer op onder een andere naam.

Diverse AgroCheck leden zijn sinds vorige week benadert om zaken te doen. Na onderzoek blijkt dat met de nieuwe B.V. keurig positieve jaarcijfers worden gedeponeerd. Niet al te spannend, maar net voldoende om na een aantal positieve betaalervaringen een kredietlimiet op af te geven. Ook de website ziet er netjes uit en op social media accounts wordt wekelijks gepost.

Informatieleveranciers en kredietverzekeraars geven hier waarschijnlijk gewoon een positief kredietadvies op af, dat komt simpelweg omdat de negatieve historie van de eigenaar niet gekoppeld is aan deze nieuwe B.V.

Via AgroCheck hoeft u in dit geval alleen op de naam van de eigenaar in onze database te zoeken en dan wordt meteen duidelijk dat deze persoon verbonden is aan minstens vijf andere bedrijven die grote onbetaalde vorderingen hebben achtergelaten bij meerdere exporteurs. Of nog makkelijker: u vraagt via info@agro-check.nl een debiteurenrapport op en binnen 24 uur ontvangt u een compleet overzicht van het bedrijf, met historie, eventuele links naar andere bedrijven en kredietadvies. Wat betreft deze debiteur uit Kroatië weet u dan meteen dat het foute boel is en dat u geen zaken moet doen.

AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €450,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.

Wist u dat AgroCheck nu ook KYC rapporten aanbiedt? Deze week staat er een uitgebreid artikel in de Bloemenkrant. U leest het artikel hier.