Lukt het in Roemenië niet meer, dan maar een registratie in Nederland

From: April 25, 2023

Een bij ons al jarenlang bekende Roemeense bloemenimporteur heeft nu zo vaak problemen gehad in Nederland, Kenia, Ecuador en Colombia dat velen hem nu wel kennen. Zijn oplossing? Gewoon een bedrijf in Nederland oprichten en doen alsof het allemaal anders is.

Wij kennen deze persoon al met verschillende bedrijfsnamen in Boekarest. Die bedrijven staan allemaal op naam van familieleden, maar worden gewoon door hem geleid. Op zich ziet het er allemaal professioneel uit, keurig ingericht bedrijf (we zijn er meerdere malen geweest), website, social media, kortom alles op orde. Maar de praktijk is anders. Wij kennen inmiddels veel gedupeerde leveranciers in diverse landen. Er zijn al meerdere rechtszaken aangespannen, maar dat helpt allemaal niet. De verantwoording wordt gewoon afgeschoven via schijnconstructies of de entiteit wordt opgeheven. Geld valt er niet te halen.

Al sinds enige tijd wordt er ook via een Nederlandse BV gewerkt, toevallig deze keer wel op zijn eigen naam. Er zijn ons twee adressen bekend, een op een verzameladres naast Schiphol en een op een verzameladres in Noord-Holland. Alle handel gaat direct naar Roemenië. Onlangs kwamen wij weer eens in contact met een gedupeerde leverancier, helaas te laat. Deze leverancier konden wij niet meer behoeden voor schade, maar u wel. Want u bent nu gewaarschuwd, hoewel niet voor de eerste keer.

AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €450,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.