Engelse debiteur met verdachte aanvragen

From: July 12, 2021

De afgelopen weken zijn wij meermaals een naam van een Engels bedrijf uit de regio Bedfordshire tegengekomen waarvan we vermoeden dat die geen oprechte bedoelingen heeft met zijn leveranciers. Hij presenteert zich als tussenpersoon, maar geeft niet aan voor wie hij zou werken. Leveringen dienen via zijn bedrijf plaats te vinden. Dit bedrijfje is onlangs (juni 2021) opgericht en geregistreerd op een privéadres. Eerder heeft deze persoon al een bedrijf gehad onder dezelfde naam dat werd geliquideerd in 2016. Er wordt stevige druk uitgeoefend op potentiële leveranciers om snel te leveren en er zal dan ook een snelle betaling volgen. Hij benaderd zijn potentiële afnemers onder verschillende namen. Wanneer er gevraagd wordt om vooruitbetaling, is er ineens geen interesse meer…

Van twee kredietverzekeraars hebben we inmiddels vernomen dat de eerder afgegeven limieten per direct zijn ingetrokken i.v.m. betalingsproblemen. Onze klanten hebben gelukkig ons advies ter harte genomen en niet geleverd.

U bent maar gewaarschuwd. AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €395,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.