Dief FloraHolland drie jaar de cel in

From: May 11, 2020

21-08-2019

De voormalig medewerker van FloraHolland die € 4.381.349,- naar eigen rekeningen wist door te sluizen, is schuldig bevonden van diefstal en witwassen. De rechter veroordeelt de man tot een celstraf van drie jaar waarvan één voorwaardelijk, plus het terugbetalen van de gehele som. Kan hij dat niet, dan volgt een maximale vervangende hechtenis van één jaar.

De voorwaarden bestaan uit een proeftijd, een meldplicht, verplichte behandeling voor zijn gokverslaving, een verbod op gokken, en medewerking met het OM om eventuele gelden terug te kunnen halen. Er zijn nauwelijks verzachtende omstandigheden, omdat de rechter hem de combinatie van 'gewiekstheid (meerdere frauduleuze handelingen), intensiteit (in totaal 82 overboekingen) en volharding (de verdachte had op talloze momenten tot inkeer kunnen komen)' zwaar aanrekent.

De veiling, die het volledige bedrag terugvorderde, zal geheel gecompenseerd worden. De vraag of de man nog tot Sint Juttemis zijn gang had kunnen gaan, zolang er niet van buiten aan de bel zou worden getrokken, is afgedaan als irrelevant. Oftewel, omdat bewezen is dat de schade opzettelijk is toegebracht, is 'de rechtbank van oordeel dat een geslaagd beroep op eigen schuld per definitie is uitgesloten'.

Bron: BloemenPlanten Nieuws