Nieuwe Roemeense bedrijven

Het begint weer op te vallen. We signaleren de laatste tijd weer een opvallende stijging van nieuw opgerichte Roemeense bedrijven in de bloemensector. Oude gewoonte eigenlijk, want dit scenario kennen we al jaren. Telkens dezelfde personen die na enige maanden zaken doen weer onder een nieuwe entiteit beginnen. De belastingdienst (BTW) heeft het nakijken, maar ook de leveranciers. Een zeer hardnekkig verschijnsel, dat niet ophoudt.

Aangezien we onlangs een overeenkomst met Zuid-Amerikaanse kwekers afsloten, ontvangen we ook vanuit die hoek steeds meer nuttige informatie. En wat blijkt? Dezelfde afnemers met dezelfde streken. Wees gewaarschuwd en laat ons eerst uw nieuwe klant screenen, dat kan een hoop ellende besparen. Wij hebben een zeer uitgebreide database met ook veel namen en telefoonnummers van deze lieden en u zult er verbaasd van staan hoe vaak we de personen achter het bedrijf al (negatief) kennen. Ons record: 11 bedrijven waar de dezelfde personen achter zitten.

U bent maar gewaarschuwd! Wees verstandig en besteed liever een klein bedrag uit aan gedegen vooronderzoek voor u zaken doet met een nieuwe afnemer, dan achteraf een flinke schade oplopen, terwijl dit voorkomen had kunnen worden. AgroCheck debiteurenrapporten kosten slechts €25 euro voor leden en €35 (binnen Europa) voor niet-leden. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Partners