Bloemenimporteur in Macedonië dupeert leveranciers

From: July 10, 2023

Het is weer eens raak. Een bloemen- en plantenimporteur uit Macedonië die al sinds 2015 bij ons in beeld is, is weer in de fout gegaan. Bij ons meldden zich twee nieuwe slachtoffers en we weten dat hij momenteel weer zaken doet met andere leveranciers. Zorgt u dat u niet het volgende slachtoffer bent?

De importeur in Skopje is al vele jaren actief en er waren tot 2019 nauwelijks problemen bekend. Sindsdien lijkt zijn werkwijze compleet veranderd en veroorzaakt hij regelmatig nieuwe schades bij zijn leveranciers. Enige tijd wordt er prima zaken gedaan, maar zodra er geen extra krediet meer gegeven wordt door de exporteur of kweker is het einde in zicht. Er worden vele beloften gedaan, maar niet nagekomen. De importeur heeft ineens wat moeite om te betalen of is druk aan het werk en belt later terug. Dat gaat zo even door, tot hij de aanmaningen van de leveranciers zat is en behoorlijk agressief gaat reageren. Uiteindelijk stopt hij in veel gevallen met reageren en gaat hij verder met zijn volgende slachtoffer.

Wees gewaarschuwd en doe geen zaken met de betreffende importeur, want kan uiteindelijk leiden tot een flinke schadepost! AgroCheck leden die graag willen weten om welke debiteur dit gaat kunnen contact met ons opnemen. Niet-leden adviseren wij om een AgroCheck abonnement te overwegen. Vanaf slechts €450,- per jaar voorkomt u een hoop ellende.