Pas ook op in Servië!

Onlangs kregen wij van een van onze klanten een debiteuraanvraag naar een handelaar in Belgrado, Servië. De handelaar had zelfs een referentie toegevoegd van een Nederlands bedrijf. Klinkt positief, maar dat was het niet. Het Servische bedrijf was recent opgericht en er is dus geen historie bekend. Laat onze incasso afdeling nu net een incasso van een van onze Colombiaanse klanten hebben binnengekregen op deze debiteur! Ook de referentie was ons bekend, die eigenaar kennen wij zelf goed en komt ook uit de Balkan. Het feit dat we hem kennen is helaas geen goed teken, ook deze handelaar heeft de afgelopen jaren al een spoor van ellende veroorzaakt.

Inmiddels kregen we ook al van onze contacten in Ecuador informatie door dat dit Servische bedrijf onbetaalde rekeningen heeft lopen. Hadden ze hun huiswerk gedaan en eerst eens onderzocht met wie ze zaken doen, dan was dat niet gebeurd. Ook een verkoop- en betaalovereenkomst is erg belangrijk om eventueel je recht te kunnen halen. Geef geen krediet wanneer je niets van je nieuwe afnemer afweet en geen schriftelijke afspraken hebt gemaakt. Onze klant die de aanvraag deed, hebben wij kunnen behoeden voor schade, die was natuurlijk erg blij.

U bent maar gewaarschuwd! Wees verstandig en besteed liever een klein bedrag uit aan gedegen vooronderzoek voor u zaken doet met een nieuwe afnemer, dan achteraf een flinke schade oplopen, terwijl dit voorkomen had kunnen worden. AgroCheck debiteurenrapporten kosten slechts €25 euro voor leden en €35 (binnen Europa) voor niet-leden. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Partners