Ook in Italië wordt het weer Moederdag….

Tja, waarom niet natuurlijk, maar we signaleren momenteel een opvallende stijging in het aantal debiteuren aanvragen voor nieuwe afnemers van onze klanten. Tel daarbij op dat nu ook diverse schades bekend beginnen te worden die opgelopen zijn met de Valentijn en Vrouwendag verkopen en het is weer ouderwets.

Wat valt ons op? Ten eerste een flinke verschuiving van afnemers van regio Napels naar Terlizzi en Bari. In een aantal gevallen zien wij bekende namen in die andere regio’s opduiken. In de regio Napels is behoorlijk huis gehouden na het oppakken van de Crupi bende, maar daar houdt het dus niet mee op. Anderen stappen probleemloos in het ontstane gat, al dan niet met behulp van eerdere handlangers. Ten tweede is er duidelijke toename van aanvragen bij onze klanten voor leveranties aan nieuwe klanten in Italië. Pas op zo vlak voor de Moederdag, u weet het: klein beginnen, goed betalen en dan met een grote order vlak voor de Moederdag toeslaan en daarna spoorloos. Klinkt afgezaagd, maar het gebeurd jaar na jaar met veel succes (voor de afnemers dan).

U bent maar gewaarschuwd! Wees verstandig en besteed liever een klein bedrag uit aan gedegen vooronderzoek voor u zaken doet met een nieuwe afnemer, dan achteraf een flinke schade oplopen, terwijl dit voorkomen had kunnen worden. AgroCheck debiteurenrapporten kosten slechts €25 euro voor leden en €35 (binnen Europa) voor niet-leden. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Partners